گاهی طول می کشد تا عادت و اقدامی برایم آنچنان خیس بخورد تا مناسب هضم باشد . بنظر می رسد باید در برقراری خیلی از عادت ها جاه طلب نبودن را از سیکل طبیعت، از فصل و رشد گیاهان یاد گرفت.
آرام،صبور و باوقار با نظمی خاص … اما شاید بگویید ما آدم هستیم و باید تمایزی بین مان باشد! اما اینطور هم نیست .
باری از دید من در هر چه جاه طلب باشی اشکالی ندارد اما گاهی در ته نشینی عادت در جانمان این جاه طلبی بلای جان شده امید و انگیزه را از ما می ستاند .
چند روزی ست عادت به بازخوانی کتاب هایی که می دانم بهتر است عصاره ی کلام شان را هر چه بهتر در درونم درک کنم، شروع کرده هر روز زمانی را بدان اختصاص می دهم.
بیایید پاراگرافی از کتاب را با هم بخوانیم
خانم کلی کوزو در "کتاب چگونه در هر موقعیت انتخاب درست داشته باشیم" می گوید : مسئله اینجاست که هنگامی که ما خود را از کلیت خویش جدا می سازیم، از رشد وا مانده، به دام جبران مفرط آن چیزی می افتیم که گمان می کنیم کم داریم و بعضی ویژگی ها را به گونه ای غلوآمیز به نمایش می گذاریم. ما این خطر را به جان می خریم که به جای آن که فردی کامل، انسان و طبیعی باشیم، مبدل به یک کاریکاتور گردیم .
جامعه کامل بودن ما را پس می زند و این خود سبب آن شده است تا ما هر چه بیشتر به سوا کردن خوب ها از بدها دچار شویم .
به ما القاء کرده اند که کامل بودن مساوی ست با خوب بودن .
و بدین شکل در بازی ای گرفتار شده ایم که صرفا به دنبال جبران کردن هستیم . بیشتر، بهتر و باز بیشتر … این نوع دیدگاه افراطی را در برخی شخصیت ها مثل خود من که در دیدگاه یونگین ها و با وام گیری از اسطوره ها اسم آتنا را بهش داده اند، بیشتر دچارش هستند . شاید آپولو ها هم گرفتارش باشند …
اما تبدیل شدن به یک کاریکاتور اقرار آمیز که صرفا تمرکزش بر جنبه هایی از زندگی ست تا آن ها را براق تر نمایش دهد در جایی، بخصوص در نیمه دوم عمر ( حدودا بعد از سی سالگی) ، با خلاء عظیمی آدم را همراه می کند .
اما ده فرمان من برای بهتر زیستن
– کامل بودن را با خوب بودن اشتباه نگیر.
– به کاریکاتور تبدیل نشو .
– بترس اما انجام بده چون رشد تو آنجایی ست که ازش می ترسی و فرار می کنی.
– وابستگی هایت را مرور کن و ببین کجا ها این سطح وابستگی منفی یا مثبت دگرگونت می کند.
– به نزیسته هایت بیندیش، آنها را مرور کن و هر بار یکی را برای زیستن امتحان کن . قرار نیست اگر دلت می خواد در کلبه ای کوهستانی در سوئیس باشی با نبود امکانش سرخورده شوی! ببین چه چیزی جایگزین آن حس می تواند باشد.
– تا می توانی اقدام را جایگزین حسرت خوردن کن
– به احساست بها بده .
– برای رشد به وقفه هم نیاز داری بدان بی توجه نباش.
– برای سبک زندگی ات برنامه داشته باش، بدون برنامه به در و دیوار خواهی خورد. اما فراموش نکن که برنامه تسهیل گر تو باشد و نه این که برده آن شوی.
– خلاقیتت را مراقبت کن به وی فضایی بده، بگذار چیزی را که می خواهی به تو بدهد .
ده فرمان شما چیست ؟