دنیل گلمن می گوید :
احساسات ، تمام آنچه که ما انجام می دهیم را هدایت می کند !
شاید در نگاه اول و یا برای اشخاصی که همواره سعی کرده اند منطقی فکر کنند ، تصمیم بگیرند و اقدام کنند ؛ این جمله گلمن خیلی مورد پذیرش نباشد و باور پذیری کمتری نسبت به آن داشته باشند . باری حتی اگر منطقی ترین موجود روی زمین نیز باشیم ، نمی توانیم احساسات مان را پنهان و یا آن ها را نادیده بگیریم . چرا که در هر صورت این احساسات راهی برای ورود به تصمیم ، واکنش و تاثیر بر زندگی مان پیدا خواهند کرد .
ما انسانها ذاتاً موجودات عاطفی هستیم ، به همین دلیل ناتوانی در مدیریت احساسات مان یا تأثیرگذاری بر احساسات اطرافیان ، می تواند تعامل و تلاش ما را در هر نوبت تضعیف کند. و در تعاملات مان دچار مشکل شویم .
به طور مثال :
- وقتی که به دلیل عصبانیت حرفی را می زنیم که بعدا از گفتن اش پشیمان می شویم
- وقتی که در عصبانیت و یا ترس اقدامی را انجام می دهیم که در بلند مدت به ضرر ما تمام می شود
دقت داشته باشید که سنگ بنای یک رابطه ، تسلط بر هیجانات خود و طرف مقابل است . چیزی که این روز ها تحت عنوان هوش هیجانی ( عاطفی ) از آن نام می بریم و اگر دقت کنید تا به امروز چقدر همین عدم تسلط توانسته بر روابط ما ضربه وارد آورد و آنان را تضعیف و یا نابود کند و از آن طرف تسلط بر آن توانسته است شبکه های ارتباطی مفیدی ایجاد کرده که بسیار برای ما پر سود بوده است .
پس دیدید که بر خلاف تصورات احساسات، ما را احاطه کرده اند و عدم توجه به آن ها در خود و هم در دیگران می تواند مسیر زندگی شخصی و حرفه ای ما را به شکل فاجعه باری دگرگون کند .
پس وقت آن رسیده است که حتی اگر منطقی ترین موجود روی این کره خاکی هستیم ، هوش هیجانی مان را بررسی کرده و بهبود ببخشیم . و خبر خوش این که هوش هیجانی از معدود چیز هایی ست که با بالا رفتن سن می تواند بیشتر شود و بهبود پیدا کند .
احساسات قدرتمند هستند و نادیده گرفتن آن ها در روزگار فعلی که هر چه بیشتر به سمت تعامل و بر پایه ی روابط بنا نهاده شده است کار احمقانه ای ست !
پس نگذاریم احساسات کنترل اوضاع شخصی و حرفه ای مان را به دست بگیرد و بر عکس با بالا بردن دانش و مهارت خود از هوش عاطفی به ارتقای آن کمک کرده و کنترل و تسلط احساسات خود و دیگران را به دست بگیریم .
پی نوشت : هوش هیجانی زنان ، قدرت آنان را در مذاکرات شان چه در زمینه ی حرفه ای و چه در زمینه ی شخصی چندین برابرمی کند .
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 1498 bytes written, possibly out of free disk space in /home/revaya/domains/revayat30.ir/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/utils/class.WpdiscuzCache.php on line 154
[…] قبل تر از نقش هوش هیجانی در تعاملات و مذاکرات مان نوشته … […]