جنیفر الین می گوید : یکی از دلایلی که زنان با مذاکره کردن مشکل دارند این است که سخت شان است که دست رد به سینه شان زده شود .
اما خبر خوش این است که با تمرین کردن می توان از این مرحله گذر کرد !
در این یادداشت به سه نکته ای می پردازم که می تواند شما را در زمین بازی تان در سطوح مختلف از فردی تا حرفه ای و شغلی حرفه ای تر نشان دهد .
نکته اول : استراتژی تسلیم را به قاعده بازی تبدیل نکنید
برای خیلی از زن ها ، استراتژی تسلیم یک اصل ثابت در مذاکرات و گفت و گو های آن هاست . آن ها می ترسند افراد از آن ها ناراحت شوند . از آن ها روی برگردانند و چه بسا اگر مذاکره در سطح فردی و شخصی باشد آن ها را ترک کرده و تنها بمانند . لذا در خیلی از مواقع با وجود نداشتن رضایت درونی این استراتژی را ترجیح می دهند .
اگر این استراتژی به قاعده شما در بازی تبدیل شود ، نمی تواند منافع شما را به عنوان مذاکره کننده تامین کند . و شما تصور می کنید مذاکره کننده بدی هستید در حالی که استراتژی شما صرفا غلط بوده است .
نکته دوم : تعامل کنید ولی نه در هر کجا
زنان اغلب به تعامل و رسیدن به شرایطی که در آن هر دو طرف نفعی برایشان حاصل می شود تمایل دارند . اما اگر هدف تان دستیابی به شرایط برد – برد است این را از نظر دور نکنید که اگر بدون در نظر گرفتن رفتار و استراتژی های طرف مقابل انتخاب شما مبتنی بر تعامل باشد ، چه بسا ممکن است مورد سوء استفاده طرف مقابل قرار بگیرید .
نکته سوم : تعیین هدف نخستین گام طراحی یک مذاکره موفق
گفته می شود برای یک کشتی که نقشه و هدف مشخصی ندارد ، هیچ باد موافقی نمی وزد .
لذا باید گفت نخستین گام طراحی و برنامه ریزی یک مذاکره تعیین هدف است . هدفی واقع گرا و نه صرفا زاده تخیلات تان می تواند شما را در پیش برد مذاکره به جلو هدایت کند .
فراموش نکنید که اهداف ما و طرف مقابل مرتبط به هم هستند و این بین تعارضی وجود دارد که نیاز به مذاکره برای رفع آن هست . و تلاش شما باید در جهت رسیدن به آن نقطه تلاقی خواسته های دو طرف باشد .
اگر هدفی تعیین می کنید حتما انتخاب جایگزینش را هم در نظر بگیرید . همچنین عرف و محدودیت های قانونی و تمامی جوانب آن هدف را بررسی کنید .
پیشنهادی برای شما : می توانید ویدئو وبینار مهارت مذاکره زنان را ببینید .