Warning: session_start(): open(/opt/alt/php72/var/lib/php/session/sess_b1bd4e63f20bc2e77d323dea25f331b9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/revaya/domains/revayat30.ir/public_html/wp-content/plugins/mihanpanel/app/mw_config.php on line 22

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /opt/alt/php72/var/lib/php/session) in /home/revaya/domains/revayat30.ir/public_html/wp-content/plugins/mihanpanel/app/mw_config.php on line 22
چگونه (به عنوان یک زن) مذاکره کنید و به نتایج دلخواه برسید ؟ - معصومه نوربخش | روایت سی
مرجع آموزش مهارت های توسعه محور در زنان

چگونه (به عنوان یک زن) مذاکره کنید و به نتایج دلخواه برسید ؟

خیلی اوقات مذاکره برای زنان همچون یک زمین بازی سخت و نا برابر با مردان توصیف و تلقی می شود که در آن توانایی بازی و پیروزی را ندارند . باور هایی وجود دارد که باعث می شود زنان به این نتیجه برسند که برای آن که مذاکره گری حرفه ای شوند حتما باید در زمین مردان بازی کنند تا بتوانند از آن ها امتیاز بگیرند ! و همین امر ذهنیت و باور زنان را به مساله و ماهیت مذاکره تغییر داده و به گونه ای شکل داده است که خود را ناتوان در کسب این مهارت تصور می کنند . و کافی ست تا تجربه ای ناخوشایند را هم به این باور اضافه کنیم تا چراغ قرمز ترس و کناره گیری از آن با قدرت هر چه تمام تر روشن شود و زنان را از اقدام باز دارد .

در این مقاله می پردازم به موضوع مذاکره و آن چه زنان را به نتیجه دلخواه می رساند.

راه حل برون رفت  باور غلط زنان از مذاکره  چیست ؟

خیلی از مواقع باورهای شما متشکل از نوع دیدگاه جامعه از جنسیت تان به عنوان زن بوده و تجربه ی تان را هم در آن سهیم می کنید . لذا اولین مساله در تبدیل به یک مذاکره گر زن آن هم به شکل قابل قبول و حرفه ای ، تغییر پارادایم شما در این زمینه است .

اما چطور می توانید این پاردایم ذهنی را تغییر دهید ؟ با باور به این موضوع که قرار نیست شما با یک الگوی ثابت که در اغلب موارد ناشی از دیدگاه و مدل مردانه در مذاکره است به نتیجه مطلوب برسید .

الگوی مذاکراتی شما چیست ؟

پس اولین اصلی که باید در این موضوع لحاظ کنید این است که خودتان باشید و الگوی متناسب با خود را به عنوان یک زن ، انتخاب کنید .

فراموش نکنید که نوع دید شما نسبت به مسائل با نوع دید مردان نسبت به مسائل متفاوت است . و نباید یک دیدگاه صفر و صدی داشته باشید . به شکلی که تصور کنید مذاکره چون در غالب تصورات یک امر مردانه است باید همانند آن ها برخورد کنید و یا کلا تکنیک هایی که مورد استفاده آن هاست را نفی کنید .

باید روشی را انتخاب و بر اساس آن رفتار و عمل نمایید که بیشترین شباهت و انطباق را با نسخه ی شخصیتی و رفتاری خودتان داشته باشد .

امروزه ،مذاکره زنان دیگر صرفا یک مهارت نیست که بودنش برای تان مزایایی را به همراه داشته باشد . بلکه امروز مهارت مذاکره برای زنان یک اصل ضروری و انکار ناپذیر تلقی می شود .

از همین رو توجه به واقعیت ها و شناخت آن چه برای تان در مذاکره می تواند موثر واقع شود بسیار حائز اهمیت است .

با این اوصاف می توان گفت نکته و راه حل دوم در این موضوع تفسیر ما از ماهیت مذاکره است . این که اصلا چه چیزی را مذاکره می دانیم ؟ و چه چیزی را مذاکره نمی دانیم ؟

دید شما نسبت به ماهیت مذاکره چگونه است ؟

زنان در بسیاری از موقعیت ها صرفا ارتباط را در نظر گرفته و آن چه در پیش برد یک مذاکره اصولی می تواند موثر واقع شود را نادیده می انگارند .

باید بدانید که در ابتدا ، عادت بله گرفتن از افراد را ترک کنید .

شاید طبق بکگراند ذهنی تان مذاکره برای شما مساوی با بله گرفتن از دیگران باشد و یا این که سریعا آن ها را برای خواسته خود متقاعد کنید . اما دقت کنید که یک مذاکره گر حرفه ای دیگران را برای بله گرفتن تحت فشار نمی گذارد .

شاید بارها در مذاکره ای وارد شده باشید و با تحت فشار قرار دادن طرف مقابل به دنبال بله بوده اید اما نتیجه مطلوب حاصل نشده باشد و ندانسته باشید علت چیست !؟  این حقیقت مهم را از یاد نبرید که افراد در برابر شخصی که دنبال بله گرفتن از آن ها باشد موضع دفاعی می گیرند و حتی اگر با کلیت موضوع مورد بحث موافق باشند گاردی که در برابر تان ( به شکل ناخودآگاه ) می گیرند ، باعث می شود بجای تایید و گفتن بله به شما ، از شما فرار کرده و دست رد به سینه تان بزنند .

بدانید که مذاکره صرفا حرف زدن نیست

نکته سوم از راه حل های برون رفت از باور شما نسبت به مذاکره و توانایی آن به عنوان یک زن ، بر می گردد به دید تان به آن چه مذاکره را شکل می دهد .

اگر تصور کنید که مذاکره صرفا حرف زدن است و آن هایی که یک نفس در گفت و گو و ارتباط صحبت می کنند و اجازه ی صحبت به دیگران نمی دهند ، کسانی اند که در مذاکره موفق اند و نتایج شان چشم گیر خواهد بود . باید بگویم سخت در اشتباه هستید .

تمام مذاکره حرف زدن نیست ، و گوش دادن فعلانه از اصول اساسی هر مذاکره در هر سطحی اعم از شخصی و حرفه ای محسوب می شود .

شما باید به گونه ای به طرف مقابل به شکل فعلانه گوش دهید که به وی القا کنید که برای شما مهم است و به او توجه دارید . و به این صورت حس اعتماد و اطمینان وی را جلب کرده . و این امر باعث می شود که زمانی که شما در حال صحبت باشید ، طرف مقابل خیلی آگاهانه و با حس رضایت بیشتر به شما گوش داده و این خود یک قدم مثبت در جهت هدف نهایی شما در مذاکره است .

آیا مصالحه کار درستی است یا خیر ؟

نکته چهارم در زمینه باور شما در موضوع مذاکره و راه برون رفت آن از یک باور مخرب به سمت یک باور درست و اصولی که شما را به یک مذاکره گر حرفه ای به عنوان یک زن تبدیل می کند ، دید شما نسبت به مصالحه است .

اغلب زنان تمایل شان به مصالحه بیش از تمایل به مذاکره است . چرا که اصولا انسان ها زمانی به سمت سازش و مصالحه کشیده می شوند که می خواهند در امنیت باشند . و برای شما امنیت ارجحیت دارد تا چالشی که احتمال دلخوری ، بهم خوردن رابطه ، ناراحتی دیگران و نگرفتن نتیجه مطلوب و  … را در پی دارد .

لذا در اغلب موارد شما مصالحه نمی کنید چون کار درستی ست ، بلکه مصالحه می کنید چون کار آسانی ست ! و باعث می شود اعتبار ، روابط و امنیت تان حفظ شود و کمترین چالش را تجربه کنید .

در این جا به چهار نکته اساسی در خصوص این  با تغییر باور و پارادایم ذهنی تان به یک مذاکره گر حرفه ای زن تبدیل شوید و نتایج دلخواه خود را رقم بزنید پرداختیم . قطعا توجه آگاهانه به نوع برخورد تان در مذاکرات ، کسب تجربه و مهم تر از همه خود را در معرض مذاکره قرار دادن ، می تواند شما را گام به گام به یک مذاکره گر در سطح عالی قرار دهد .

اقدامک یک : از این به بعد توجه کنید که الگوی شما در مذاکره چه کسانی و چه دیدگاه هایی هستید + ماهیت مذاکره را چطور می دانید + آیا در مذاکره صرفا حرف می زنید و از گوش دادن فعلانه به شخص اجتناب می کنید + مصالحه را بر مذاکره ترجیح می دهید؟

توجه و پاسخ به این ۴ مورد به عنوان یک زن در مذاکره می تواند بسیاری از موانع شما را آشکار کند و همین امر می تواند گام موثری باشد جهت ورود شما به جرگه ی مذاکره گران حرفه ای به عنوان یک زن .

اقدامک دو : این وبینار را در خصوص مهارت مذاکره زنان ببینید

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x